PHP (vain BusinessWeb Unix)


BusinessWeb sisältää tuen PHP-skripteille. PHP on HTML-sivujen sisään upotettava helppokäyttöinen ohjelmointikieli, josta löytyy lisää tietoa täältä.

PHP-tuki on päällä kaikilla BusinessWeb UNIX -asiakkailla. PHP:llä on mahdollista hyödyntää myös MySQL-tietokantaa, jonka saa tilattua asiakaspalvelusta.

PHP-koodia sisältävien tiedostojen päätteenä pitää olla .php tai .phtml. HTTP-upload on testattu toimivaksi PHP:hen liittyen ja toimii PHP-manuaalin ohjeiden mukaisesti PHP:n omilla upload-funktioilla, esim. move_uploaded_file(). PHP:hen on käännetty mukaan GD-grafiikkakirjasto, joka sisältää JPG-, GIF- ja PNG-tiedostojen tuen. Graafiset sovellukset, esim. kuvagalleriat, on syytä valita GD-tuen perusteella. Omat kuvagalleriat kannattaa toteuttaa niin, ettei kuvia esim. skaalata lennosta vaan tallennetaan muokatut kuvat levylle. Tämä nopeuttaa gallerian toimintaa ja säästää palvelinresursseja.

Tiedostofunktioiden käyttö on mahdollista rajoituksetta vain oman asiakaskohtaisen hakemistosi alla, joka on sama kuin FTP-juurihakemisto. Yritys esim. avata hakemistoja tai tiedostoja muualta tuottaa seuraavan virheilmoituksen:

PHP Warning: open_basedir restriction in effect.
File is in wrong directory


Muisti- ja samalla upload-rajoitus on tällä hetkellä 16 megatavua. Tätä isompien tiedostojen siirtämiseen kannattaa käyttää FTP:tä. PHP-skriptien maksimaalinen ajoaika on määritetty 60 sekuntiin.

.htaccess-tiedoston kautta muutettavat PHP-asetukset ovat tuettu WWW-palvelinohjelmiston rajoituksia lukuunottamatta.