MySQL-tietokannat (vain BusinessWeb Unix)BusinessWeb sisältää lisäpalveluna WWW-käytössä suositun MySQL-tietokannan (versio 5.x). Tietokantaa voidaan hyödyntää Perl-ohjelmien ja PHP-skriptien avulla. PHP-tuki on päällä kaikilla Unix -asiakkailla.

Tietokantaa voidaan käyttää Perlistä DBI-rajapinnan avulla. PHP:ssä on MySQL-tuki sisäänrakennettuna.

Tietokanta on kätevintä kehittää ja testata omalla koneella ennen siirtämistä BusinessWebiin. MySQL-tietokanta on saatavissa ilmaiseksi osoitteesta http://www.mysql.com. Kun tietokanta on testattu toimivaksi, voidaan se dumpata yhteen tekstitiedostoon komennolla:

shell> mysqldump --opt -u käyttäjänimi -psalasana tietokanta > tiedosto.sql

Tekstitiedosto siirretään MySQL-kantaan käyttäen MySQL-hallintaohjelmaa (phpMyAdmin) Mikäli tietokanta on niin iso (useita megatavuja) että kannan siirto ei onnistu vaan keskeytyy istunnon vanhenemiseen (timeout), voitte siirtää tietokannan FTP:llä sivutilaanne ja ilmoittaa asiakaspalveluun jotta ylläpito dumppaa sen kantapalvelimelle.

Jatkossa lisötietokantoja voi luoda hallintapaneelin kautta. Hallintapaneeli on tulossa käyttöön Unix-asiakkaille alkuvuoden 2010 aikana.

Suorat MySQL-client-yhteydet asiakkaan tietokoneelta BusinessWebin MySQL-kantaan eivät ole mahdollisia tietoturvasyistä. Voit kuitenkin käyttää phpMyAdminia tietokantojesi hallinnointiin.

Asiakaspalvelu antaa teille CGI-ohjelmia ja PHP-skriptejä varten seuraavat tiedot liittyen ensimmäiseen tietokantaasi:

* käyttäjätunnus
* salasana
* tietokantapalvelimen osoite (oletuksena localhost)
* portti (3306)
* tietokannan nimi

Jatkossa voitte luoda kannoille käyttäjiä hallintapaneelin kautta.

Muista määrittää em. tiedot skripteihisi tai tietokantayhteys ei toimi!

Jos sijoitat tietokannan tunnuksen ja salasanan erilliseen tiedostoon, varmista että se on esim. .php päätteisessä tiedostossa, jotta sen sisältöä ei pysty katsomaan WWW:n kautta.

Tietokannan Hallinta
Tietokannan hallintaohjelma on linkattu sivutilaanne hakemistoon /bw-kanta-admin esim: www.teidandomain.fi/bw-kanta-admin. Käyttäjätunnus ja salasana ovat FTP-käyttäjätunnus ja sen salasana.